Site Overlay

Digitala strategier

Nu är det allt tydligare att skärmar och smartphones påverkar barn och ungdomar mer än vi tidigare har trott. Tyvärr inte positivt

colleagues working on laptop and phone in cafeteria

Utvecklingen går framåt- men vi behöver strategier

Den digitala världen kan ge enorma fördelar men kan samtidigt ställa till med stora problem. Hur påverkas vi av ständigt påslag av digital teknik, sociala medier och kravet på att vara nåbar? Hur kan vi hitta balans och förståelse för hur viktigt det är att reflektera kring dessa frågor?

Vi ser att tekniken och känslan av att alltid vara nåbar tyvärr påverkar oss betydligt mer än vi tidigare trott! Ökat stillasittande, depression, sömnbrist, brist på empati, lägre IQ och stress är faktiskt några direkta konsekvenser av ökat skärmanvändande. Detta ger även negativa effekter på din prestation, kreativitet, koncentration, fokus och inlärning. 

Ta del av den senaste forskningen, få konkreta verktyg hur man kan tänka nytt under en delaktig och aktiv utbildning och få konkreta lösningar. Att hitta digitala strategier för skolor är en oerhört viktig del i skolans hälsoarbete och det finns många smarta lösningar.

Kontakt

Copyright © 2022 Martin Lossman. All Rights Reserved.
Scroll Up